Luxury hotels. Dar Ahlam Hotel ( translate "The House of Dreams" )in Morroco





Doživjeti Maroko, zasigurno ne znači odsjesti u nekom od evropskih lanaca hotela,
Dar Ahlam u prijevodu znači "Kuća snova", u Kasbah stilu iz 19.stoljeća, cijela dolina gdje je hotel smješten zove se " The valley of 1000 Kasbah " ili u mom slobodnom prijevodu 1001 noć.
Kasbah iz 19. stoljeća su tvrđave koje su simbolizirale bogatstvo pojedinih obitelji. Skoro svaki grad u ovom dijelu Afrike imao je svoje kasbahe koji su služili za obranu od drugih plemena. 
Hotel nema recepcije, ključeva niti kartica za ulaz u sobu, nema TV-a niti pristupa Internetu, odvojen od suvremene civilizacije, zasigurno za sve nas freakove koji bez gadgeta ne bi znali ustati iz kreveta noćna mora ili potraga za slobodom.
Interesantna ponuda je da nikada ne jedete dva puta na istom mjestu, i da ne znate gdje će vam osoblje hotela servirati hranu, na krovu hotela sa pogledom na palme i pustinju, možda u botaničkom vrtu ili ispod neke od maslina oko hotela, ili u beduinskom šatoru, jednostavno ne možete zamisliti gdje ćete večerati, ručati ili doručkovati, a sve jako diskretno da imate osjećaj da ste jedini gosti hotela,
kad smo kod hrane hotel nudi specijalitete marokanske kuhinje kao i moderne kulinarske delicije
čak je i dress code naglašen : ležerna ali elegantna sportska odjeća
Hotel posjeduje tri vile i devet suites i naravno, koliko ovaj san košta :) sitnica,
cijena noćenja u dvokrevetnoj sobi od 1045 EUR all inclusive,
a ako želite provesti noć u pustinji, ispod zvijezda u originalnom beduinskom šatoru platiti ćete samo 1600 EUR za dvije osobe.

Dovoljno da sanjam otvorenih očiju,

xx

Nema komentara:

Objavi komentar